Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

EΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Νίππος

Επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που είναι φιλικές στο περιβάλλον, συντελούνται στον Αποκόρωνα.
Πρόσφατα, όπως έγινε χθες γνωστό, παραδόθηκαν δύο εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών στο Νίππος, συνολικής ισχύος 160 kWp, από την εταιρεία Positive Energy.
Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:
Οι σταθμοί έχουν ισχύ 80 kWp έκαστος, διαθέτουν σύστημα διαξονικής ιχνηλάτησης του ήλιου (trackers) και αποτελούν τις δύο πρώτες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην κατηγορία των 80 kWp που ολοκληρώθηκαν στην Κρήτη.
Ο Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy Κυριάκος Αγιαννίδης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα που ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν το μέλλον για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η Positive Energy, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της, στην υψηλή ποιότητα του παρεχόμενου εξοπλισμού, στη βελτιστοποιημένη σχεδίαση και στην έμφαση στην τεχνική λεπτομέρεια κατά την υλοποίηση, επιδιώκει να παραδίδει υποδειγματικά έργα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών της για αξιόπιστη λειτουργία και μέγιστη οικονομική απολαβή στο διάστημα της κατ’ ελάχιστον 20ετούς λειτουργίας τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι, εκτός από μια υγιή επένδυση με σύντομη απόσβεση, επιπρόσθετα αποτελούν μέγιστη συμβολή για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, μειώνοντας σημαντικά τις εκλυόμενες ποσότητες CO2 στην ατμόσφαιρα από τις συμβατικές πηγές ενέργειας».
Οι κ.κ. Δημήτρης Κωστάκης και Σήφης Φαραντάκης, ιδιοκτήτες των δύο έργων, τόνισαν ότι «η τοπική κοινωνία έχει πολλά να ωφεληθεί από παρόμοιες επενδύσεις που λειτουργούν απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Στο δεδομένο οικονομικό όφελος από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, πρέπει να συνυπολογίσουμε την αξιοπιστία τους, τη δυνατότητα επέκτασής τους, τη μηδενική μόλυνση και την απουσία αποβλήτων από τη λειτουργία τους. Η Κρήτη, ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, ωφελείται αποφασιστικά από τέτοιες εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως ασπίδα για τον φυσικό της πλούτο. Τονίζουμε την ανάγκη απλούστευσης των αδειοδοτικών διαδικασιών από την Πολιτεία και παροτρύνουμε τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ήδη άδεια από την αρμόδια αρχή να προχωρήσουν στις σημαντικές αυτές επενδύσεις για τους ίδιους, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Τράπεζα Χανίων που χρηματοδότησε τα εν λόγω έργα».

Χανιώτικα Νέα(25.11.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου